Reklama
  • Czwartek, 5 stycznia (15:00)

    Składniki na 4 porcje: 30 dag pieczonego mięsa z gęsi, 25 dag mąki, 200 ml wrzątku, 3 cebule, 5 ząbków czosnku, sól, pieprz, majeranek, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 23 grudnia 2016 (13:00)

    Składniki na 4 porcje. Ciasto: • 35 dag mąki • jajko • szczypta soli • woda do konsystencji. Farsz: • 30 dag kaszy gryczanej • 20 dag białego sera mielonego • 2 łyżki masła • jajko • cebula • sól • pieprz • majeranek • pieczarki do okrasy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (13:05)

    Składniki na 4 sztuki na ciasto: 45 dag mąki pszennej, 1 łyżeczka soli, 2 łyżeczki suchych drożdży, 2 łyżki oleju, 250 ml letniego mleka. Na masę: 1 cebula, 30 dag mielonego mięsa, ½ szklanki przecieru pomidorowego, 2 ząbki czosnku, po 1 łyżeczce suszonej bazylii i oregano, 15 dag papryki (żółta, pomarańczowa), 15 dag sera, np. mozzarella, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (13:05)

    Składniki na 8 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 średnia cebula, 1-2 ząbki czosnku, 30 dag mielonego mięsa, 1 średni pomidor, 7 dag sera feta, 10 oliwek zielonych, 1 łyżeczka suszonego oregano, 1 jajko, olej do smażenia, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (10:05)

    Skłądniki na 8 porcji: • pół kg mąki • 2 jajka • sól • 2 łyżki oleju • szklanka wody; farsz: • kilogram obranej dyni • cebula • 2 ząbki czosnku • jajko • 30 dag białego sera • oliwa

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 14 grudnia 2016 (13:05)

    Składniki na 6 porcji. Ciasto: ● 35 dag mąki ● jajko ● szczypta soli ● woda do konsystencji. Farsz: ● 30 dag kaszy gryczanej ● 20 dag białego sera mielonego ● 2 łyżki masła ● jajko ● cebula ● sól ● pieprz ● majeranek ● pieczarki do okrasy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 14 grudnia 2016 (13:05)

    Składniki na 4 porcje. Ciasto: ● szklanka mąki pszennej ● jajko ● płaska łyżeczka masła ● szczypta soli ● pół szklanki ciepłej wody. Farsz: ● 20 dag obranej dyni ● 15 dag ugotowanej białej fasoli ● duża cebula ● 3 ząbki czosnku ● świeża papryczka chili ● pęczek natki pietruszki ● sól ● pieprz ● majeranek ● gałka muszkatołowa. Dodatkowo: ● oliwa ● cebula.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 14 grudnia 2016 (08:00)

    Składniki: 50 dag gotowanego mięsa z rosołu, oraz: 40 dag mąki , 30 dag kapusty kiszonej, 2 listki laurowe, jajko, po 5 ziarenek czarnego pieprzu i ziela angielskiego, 2 cebule, 20 dag podsmażonego boczku, pokrojonego w kostkę, ziarenka jałowca, pieprz, sól, olej

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 1 grudnia 2016 (13:05)

    Składniki na 4 porcje. Ciasto: • 20 dag zimnego masła • 20 dag białego sera • 20 dag mąki • szczypta soli. Farsz: • pół kg jabłek • 3 łyżki cukru • szczypta cynamonu • 300 ml śmietanki 2 łyżki cukru pudru. 1. Składniki na ciasto wymieszaj i zagnieć. Uformuj kulę, zawiń ją w folię spożywczą i włóż na pół godziny do zamrażarki. 2. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, zasyp cukrem. 3. Chłodne ciasto rozwałkuj, wytnij szklanką kółka, nałóż na nie po porcji farszu i zlep boki. 4. Wstaw pierożki do piekarnika...

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 30 listopada 2016 (13:05)

    Składniki na 4 porcje: 25 dag gotowych pierożków tortellini, np. z szynką parmeńską, 10 dag szynki parmeńskiej, 20 dag cukini, 25 dag małych pomidorków, 1 mała cebulka dymka, 2 garści rukoli, 1 ząbek czosnku qszczypta oregano, 1 łyżka oliwy, 1/2 łyżeczki pieprzu grubo mielonego; sos: 2 łyżki oliwy, 1/2 łyżeczki octu winnego lub soku z cytryny, 1 łyżeczka octu balsamicznego, 1 łyżeczka ziół prowansalskich qspora szczypta soli

    Czytaj więcej Komentarzy:0