Reklama
  • Piątek, 25 listopada 2016 (13:05)

    Składniki. Ciasto ziemniaczane: 75 dag ziemniaków 20-25 dag mąki 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej jajko 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 60 dag grzybów cebula sól, pieprz, olej do smażenia

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 22 listopada 2016 (10:00)

    Składniki na 4 porcje. Ciasto: ● 20 dag zimnego masła ● 20 dag chudego białego sera ● 20 dag mąki ● szczypta soli. Farsz: ● pół kg jabłek ● 3 łyżki cukru ● szczypta cynamonu ● 300 ml śmietanki ● 2 łyżki cukru pudru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 21 listopada 2016 (13:05)

    Składniki na 4 porcje: 1 porcja podstawowego ciasta na pizzę, 1 łyżka mieszanki ziarenek sezamu, pestek słonecznika i dyni , 1 pęczek bazylii, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 puszka pomidorów, 6 łyżek oliwy, 40 dag pieczarek, 15 dag salami w plasterkach, 10 dag twardego żółtego sera o wyrazistym smaku (np. parmezanu), sól, pieprz, trochę mąki do oprószenia stolnicy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 25 października 2016 (13:00)

    Składniki na 20 porcji. Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej tortowej • łyżeczka masła • 3/4 łyżeczki soli Nadzienie: 50 dag twarogu • żółtko • 4,5 łyżki cukru • 30 dag jagód

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 20 października 2016 (13:05)

    Składniki na 8-10 porcji: 1 kg kiszonej kapusty, 1 kg mąki, 20 dag grzybów suszonych, 3-4 duże cebule, 10 dag masła plus 1 łyżka, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 14 października 2016 (13:05)

    Składniki: 500 g ziemniaków • 300 g borowików • cebula • 60 g masła • sól • pieprz • kminek • natka • 250 g mąki • 3 żółtka • cebula • dymka • odrobina skwarek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 października 2016 (13:07)

    Składniki: 50 dag mąki, 1 jajko, 200 ml mleka, 300 ml gęstej kwaśnej śmietany 3kilka łyżek cukru trzcinowego, sól, pół laski wanilii, cynamon, 10 śliwek

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 października 2016 (13:06)

    Składniki: 50 dag ziemniaków, 30 dag grzybów leśnych, 2 cebule, 6 dag masła, 5 gałązek natki, 25 dag mąki, 3 żółtka, 10 dag wędzonego boczku, 1 dymka, drobna i gruba sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 22 września 2016 (13:07)

    Pierogi: 2 arkusze ciasta francuskiego • pomarańcza • puszka masy makowej • 3 łyżki sypkiego maku Lukier: pół szklanki soku z pomarańczy • łyżka startej skórki pomarańczowej • 4 łyżki cukru • pół szklanki cukru pudru

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 12 września 2016 (13:05)

    Składniki na 8 porcji: Ciasto: 35 dag mąki, 1 łyżka oliwy lub stopionego masła, 1/2 łyżeczki soli Farsz:  30 dag kaszy gryczanej palonej, 20 dag tłustego białego sera mielonego, 3 łyżki śmietany 18 proc., 2 łyżki masła, 1 cebula, sól, pieprz, majeranek

    Czytaj więcej Komentarzy:0