Reklama
  • Piątek, 26 sierpnia 2016 (11:00)

    Składniki na 4-6 porcji. Ciasto: 1 szkl. mąki kukurydzianej, 1 szkl. mąki ziemniaczanej, 1-1,5 szkl. ciepłej wody, 1-2 łyżki masła, szczypta kurkumy. Nadzienie: 20 dag ciemnych czereśni, 40 dag moreli lub brzoskwiń, 2-3 łyżki naturalnego serka. Dodatkowo: listki melisy lub mięty do dekoracji, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżka oleju słonecznikowego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 26 sierpnia 2016 (11:00)

    Składniki na 4-5 porcji. Ciasto: 40 dag mąki pszennej + do podsypywania, 2 żółtka, 2 łyżki masła, ciepłe mleko, sól. Nadzienie: 15 dag tłustego twarogu, 15 dag serka mascarpone, 1 żółtko, 2 łyżeczki drobnego cukru, 2 łyżki posiekanych listków świeżej mięty. Do dekoracji: 30 dag sezonowych owoców, np. truskawek, 3-4 łyżki cukru żelującego, gęsta śmietana.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 26 sierpnia 2016 (11:00)

    Składniki na 4-5 porcji. Ciasto: 70 dag ugotowanych ziemniaków (starych), 30 dag mąki pszennej, 2 jajka, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka soli. Nadzienie: 40 dag twarogu śmietankowego, 1 żółtko, 1 białko , 3 łyżeczki cukru waniliowego. Polewa: 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego, 2-3 łyżki gęstej śmietany, 10 łyżek jagód, 2-3 łyżki posiekanej czekolady, 1 łyżka oleju.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 26 sierpnia 2016 (11:00)

    Składniki na 4 porcje. Ciasto: 30 dag mąki pszennej, np. specjalnej na pierogi + kilka łyżek do podsypywania, 1 jajko, 125 ml ciepłej wody, 1 łyżka oleju słonecznikowego, szczypta cukru pudru, sól. Nadzienie: 50 dag białego tłustego twarogu, 3/4 szkl. obranych czerwonych porzeczek + kilka gałązek do dekoracji, 1 jajko, 5-6 łyżek płynnego miodu, 1/2 łyżeczki esencji waniliowej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 26 sierpnia 2016 (11:00)

    Składniki na 4 porcje. Ciasto: 30 dag mąki pszennej typ 500 + kilka łyżek do podsypywania, 200 ml gorącej wody, 25 dag roztopionego masła, szczypta soli. Nadzienie: 40-50 dag czereśni, 2-3 łyżki serka waniliowego, ew. szczypta chili. Masło czereśniowe: 4 łyżki masła, 6-7 czereśni, 1 łyżeczka cukru pudru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 26 sierpnia 2016 (11:00)

    Składniki na 4 porcje. Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka wody mineralnej lub mleka, 1 łyżka miękkiego masła, 1 jajko, szczypta soli. Farsz: 50 dag malin, 5 dag białej czekolady, 2-3 łyżeczki drobnego cukru, szczypta cynamonu. Dodatkowo: 10-15 malin, 2 łyżki soku malinowego, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1 łyżeczka cukru waniliowego, listki melisy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 18 sierpnia 2016 (13:05)

    Składniki: Ciasto: 1/2 l kefiru , 70 dag mąki, jajko, łyżeczka sody, szczypta soli i cukru. Farsz: 60 dag wydrylowanych wiśni, 2 łyżki cukru, łyżka mąki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 3 sierpnia 2016 (13:06)

    Składniki: pęczek botwinki, 6 ły żek masła, 25 dag półtłustego sera białego, 2 łyżki śmietany, pieprz , sól, pół pęczka świeżego oregano, szklanka soku z buraków, 2 jajka, 45 dag mąki, 15 dag wiśni

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 lipca 2016 (13:01)

    Składniki: 2 szklanki mąki pszennej, 2 łyżki oleju, sól, 1/2 kg półtłustego twarogu, 1 żółtko, 1 op. cukru waniliowego, 6 łyżek cukru, cynamon, skórka cytrynowa, maliny, 200 ml kremówki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 29 lipca 2016 (13:00)

    Składniki: 1/2 kg ziemniaków, 2 szklanki mąki pszennej, 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 jajka, sól, cukier, 30 dag jagód, 15 dag białego sera, cynamon, 5 dag masła, zioła do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0