Reklama
  • Środa, 3 sierpnia 2016 (13:06)

    Pierogi z białym serem i wiśniami

Składniki: pęczek botwinki, 6 ły żek masła, 25 dag półtłustego sera białego, 2 łyżki śmietany, pieprz , sól, pół pęczka świeżego oregano, szklanka soku z buraków, 2 jajka, 45 dag mąki, 15 dag wiśni

Buraczki obierz i drobno posiekaj. Całość podsmaż na połowie masła. Połącz z serem, śmietaną oraz świeżym oregano. Dopraw solą i pieprzem. Mąkę wysyp na stolnicę, zrób zagłębienie i wbij do niego jajka, dodaj szczyptę soli i wyrób elastyczne ciasto, dolewając stopniowo sok z buraków.

Reklama

Cienko rozwałkuj i szklanką wytnij kółka. Na środek każdego nałóż farsz i zlep pierogi. Gotuj w osolonej wodzie ok. 8 minut, a następnie odcedź. Wiśnie wydryluj i przesmaż na reszcie masła. Pierogi podawaj posypane wiśniami i listkami świeżego oregano.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 40 dag mrożonego szpinaku, 1 ząbek czosnku, 20 dag serka twarożkowego, 40 dag mąki, 1 jajko, sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej, masło, pesto więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.