Reklama
  • Poniedziałek, 13 marca 2017 (13:05)

    Pierożki z wątróbką

Składniki dla 4 osób: opakowanie ciasta filo • 25 dag wątróbki z kurczaka • jabłko • 2 cebule • pół kostki masła • majeranek • olej • sól • pieprz.

Reklama

1. Wątróbkę umyj, pokrój w kostkę, wycinając błony. Cebulę i obrane jabłko pokrój w kostkę. Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju, dodaj wątróbkę i jabłko, smaż około 10 minut. Całość zmiel w maszynce do mięsa. Farsz dopraw do smaku.

2. Rozłóż płat ciasta, posmaruj rozpuszczonym masłem, przykryj kolejnym płatem, układaj farsz łyżeczką. Zawijaj ciasto w taki sposób, by powstały trójkąty.

Ułóż na blasze, posmaruj wierzch masłem, piecz w temperaturze 180°C przez 25 minut. Podawaj z konfiturą z żurawiny.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: Na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej, ½  łyżeczki soli, 2 łyżki oleju, 1 szklanka ciepłej wody. Na farsz: ½ szklanki kaszy gryczanej, 200 g sera białego, 1 cebula, olej, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.