Reklama
  • Poniedziałek, 13 marca (13:05)

    Pierożki z wątróbką

Składniki dla 4 osób: opakowanie ciasta filo • 25 dag wątróbki z kurczaka • jabłko • 2 cebule • pół kostki masła • majeranek • olej • sól • pieprz.

Reklama

1. Wątróbkę umyj, pokrój w kostkę, wycinając błony. Cebulę i obrane jabłko pokrój w kostkę. Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju, dodaj wątróbkę i jabłko, smaż około 10 minut. Całość zmiel w maszynce do mięsa. Farsz dopraw do smaku.

2. Rozłóż płat ciasta, posmaruj rozpuszczonym masłem, przykryj kolejnym płatem, układaj farsz łyżeczką. Zawijaj ciasto w taki sposób, by powstały trójkąty.

Ułóż na blasze, posmaruj wierzch masłem, piecz w temperaturze 180°C przez 25 minut. Podawaj z konfiturą z żurawiny.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki ● 3 dag suszonych grzybów ● 15 dag kaszy gryczanej ● sól ● cebula ● 30 dag twarogu ● 2 jajka ● 35 dag mąki ● pieprz ● olej. Przygotowanie 80 min ✔ Porcja 470 kcal ✔ Przepis na 6 porcji. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.